Termeni si conditii

Toate produsele comercializate de magazinul aparateelectrocasnice.ro sunt originale, sigilate si au garantia asigurată de producători prin unitătile service autorizate din România. Acest lucru poate fi autentificat de certificatul de garantie eliberat de producator, dar si de ambalajul original al produsului.

Timbru Verde

Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, Romania a trebuit sa introduca un timbru pentru gestionarea deseurilor electrice si electronice.

Timbrul verde este suma perceputa de producatorul echipamentului electric pentru reciclarea unuia similar, uzat. Costurile de gestionare respectiv cu preluarea, tratarea, reciclarea si valorificarea acestor tipuri de deseuri se concretizeaza in "valoare vizibila" care se anexeaza preturilor din magazin. Aceeasta are rolul de a finanta un program de colectare, depozitare si reciclare electronicelor si electrocasnicelor aruncate.

Taxa verde se aplica diferit pentru fiecare categorie in parte, astfel:

Aparate uz casnic de mici dimensiuni (cafetiere, fripteuze, prajitoare paine, fiare de calcat, cantare, blendere, storcatoare de fructe, mixere, gratare electrice, aparate de tuns, uscatoare de par, etc.) : 1,24 Ron

Valorile afisate includ TVA!


Directiva 2002/96/CE privind echipamentele electrice si electronice a fost transpusa în legislatia nationala româneasca prin publicarea HG 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, in 19 mai 2005 (MOF nr. 491 din 10.06.2005). Pentru aplicarea acestui act legislativ a fost necesara elaborarea legislatiei secundare, respectiv:
•Ordinul 1225/721/2005 pentru aprobarea Procedurii si criteriilor de evaluare si autorizare a organizațiilor colective în vederea preluarii responsabilitatii privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. (MOF 1161 din 21.12.2005).